Японският износ се срина с 19,2% през юли на годишна основа,

...
Японският износ се срина с 19,2% през юли на годишна основа,
Коментари Харесай

Японският износ се срина с 19,2% през юли

Японският експорт се срина с 19,2% през юли на годишна основа, защото пандемията от ковид сви световното търсене на артикули от третата най-голяма икономика в света, сочат показаните днес правителствени данни, представени от Асошиейтед прес.

Според предварителните данни на финансовото министерство японският импорт е намалял с 22,3% през юли. Износът за Съединени американски щати е понесъл изключително тежък удар, като е понижен с 19,5%. Доставките на пластмасови произведения, желязо, стомана и елементи за компютри са намалели.

Япония обаче регистрира първия си търговски остатък от четири месеца с помощта на възобновяване в Китай, където стартира пандемията. Износът за Китай, в това число на железни и хартиени произведения и машини, е повишен с 8,2 % през юли. 

Японската стопанска система зависи извънредно доста от износа, тъй че слабото търсене на множеството съществени задгранични пазари спъва растежа й. Заради пандемията производството в някои фабрики краткотрайно спря, туризмът се сви и като цяло икономическата интензивност е подкопана. 

Икономиката е в криза през цялата 2020 година до момента. Властите предизвикват хората да работят от у дома, да носят маски и да съблюдават обществена отдалеченост. Някои магазини са затворени или работят с понижено работно време. 

Япония регистрира към 1100 смъртни случая, свързани с Covid-19 до момента, което е по-малко от по-тежко засегнатите Съединени американски щати и Бразилия. Нарастват терзанията поради скока на случаите в последно време, изключително в Токио и другите градски региони. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР